Avslutade projekt

När vi tittade första gången på byggnaden så sa de flesta som var i min närhet ”RIV och bygg nytt”. Jag det hade nog varit det bästa! ur ekonomisk synpunkt. Men nu jobbar vi inte så utan vi jobbar med hjärtat för gamla hus och då kan skicket vara väldigt dåligt och ändå försöker vi rädda det. Och det magiska med gamla hus är att när man börjar riva runt i det så ser det ofta mycket värre ut än det är. Materialen är otroligt långlivade, ofta har man tänkt redan när det byggdes att det skulle vara lätt att ersätta utsatta delar för man visste om att det är underhåll på hus som står ute på natten.

Här har vi rivit ut allt, bytt syllstockar runt om, lagar vattenskadat virke lite var stans. Grävt ur mullbänken för allt var ruttet. renoverat fönster, Ja osv. osv. Det var verkligen väldigt eftersatt denna lilla bryggstuga.

Pardörren har vi gjort själva med ett fiskbensmönster och ett överljus med grönt munblåst glas där vi delat av med blyspröjs. Vi har återanvänt gammalt enkupigt tegel. Inne i stugan är det lerklining på väggar som vi tapetserat grålumpapp på och sedan stänkmålat.

Två eldstäder, en kakelugn och en Falu Spis. Stugan har ett kök och en lite kammare bakom.

Related Projects
Kontakta oss

Börja skriva och tryck på enter för att söka

Kakelugn 1