Pågående projekt

Nedan visar vi lite skisser på hur det kommer bli. Framsidan kommer få en veranda som inte är inritat ännu. Det skall vara den Falu rödfärg den ljusa på huset.

Idag testar vi trappan om den passar och det kommer bli hur bra som helst. Inläggning av kilsågade golv är bland det roligaste som finns på ett husbygge  för det får så snabbt. det blir nått att stå på för att fortsätta bygget. Det blir helt galet vackert. Golvet kommer från Åttersta Såg (www.attersta.se) som jag har samarbetet med i 15 år och gör ingen besviken.

Projektet är igång sedan några veckor. Vi börjar med det kritiska att laga taket som börjat läcka in efter 20 års törnrosasömn. Vi valde att börja om från början och byta allt när vi ändå håller på. Samtidigt byter vi från två kupigt till en kupigt för att passa in mera i vår mål bild att hamna tidsmässigt runt 1850-tal på huset. Mer kommer eftersom…

Parstuga från mitten av 1850 talet som skall renoveras under 2015. Huset har stått tomt i över 20 år och ingen har riktigt brytt sig om att se efter det. Så taket har tyvärr gett sig lite runt det klassiska området runt skorstenen. Bilden är tagen innan vi startat med renoveringen.

Reservdelar som skall användas i renoveringen. Trappan hittade vi nere i Skåne. Helt otroligt att hitta denna fina trapp i ett stycke och bara skjuta upp i ett hörn så har man kontakt med övervåningen. Och  dörren är en till en tänkt veranda med sina spröjsade fönster som vi hittade i Jönköping.

Related Projects
Kontakta oss

Start typing and press Enter to search

Skiss - 1