Hus, Villor

Villa Freja

Villa Frejavägen är ett hus på 165 kvm och byggt i en och halvplan.  På nedervåningen så kommer man in i en generös hall med ett kapprum och förvaring under trappan. En groventré med tvätt, tork och värmeanläggning med en separat ingång.  Kök, matplats, vardagsrum och ett bibliotek/kontor/sovrum. Det finns tre sovrum och ett allrum på övervåningen och ett gemensamt stort badrum med badkar och separat dusch. Just detta hus fick vi till en fantastiskt bra vind med mycket plats för förvaring.

Alla våra hus är ritade och designade av oss själva så det finns en flexibilitet i storlek och form hur nästa hus skall se ut och kan anpassas efter de krav och bestämmelser som ställs på just det område vi kommer bygga på.  Så välkommen med era frågor på mail eller telefon så kan vi beskriva mera hur allt går till.

Byggnadsstil: Stilen är omkring 1910-20 talet med en slät träpanel för att efterlikna en putsad fasad. I 1910-20 tals stilen kan man känna igen mycket från stilen som var på modet i slutet av 1700 talet men i en enklare form.  Designen kommer från flera olika gamla husmodeller som vi jobbat med under åren.
Boarea 165 kvm (kan anpassas från kund till kund och till områdets planbestämmelse)

Antal Rum: kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Bibliotek, kontor alt ett till sovrum. Groventré med tvätt och tork med egen ingång. Hall med toalett/dusch. På plan 2 finns 3 sovrum med ett allrum och ett badrum med badkar. Vind för förvaring.

Fasad: Slät bred panel som spikas med synlig spik.

Fönster: Specialtillverkade i eget snickeri. Kopplade fönsterbågar med fasta spröjs med lågenergiglas och munblåst glas i ytterbåge.

Dörrar: Specialtillverkade i eget snickeri.

Isolering: Termoträ (inga plaster finns nånstans)

Uppvärmning: Bergvärme eller luft/vatten. Golvvärme i båda plan. Öppen spis

Ventilation: Självdrag med värmeåtervinning från badrum, kök och groventré (FX)

Plåtarbeten: Alla plåtdetaljer görs för hand.

Skorsten: Murad med tegel som putsas och målas vita.

Grund: Platta på mark.

Färg: All utvändig målning görs med egna framtagna kulörer och kvalitén är linoljefärg.

Tak: I möjligaste mån väljer vi att återanvända gammalt taktegel.

Snickerier: Pärlspont i hall och groventré. Egna framtagna lister efter gamla modeller.

Kök: Efter kunden önskemål.

Related Projects
Kontakta oss

Börja skriva och tryck på enter för att söka